Lucka 9; En bild från din arbetsplats/skola

Det roliga med den här rubriken är att min arbetsplats faktiskt är en skola men den är lite annorlunda än andra skolor. När jag inte är föräldraledig så arbetar jag på en Ur och skur-skola här i Stockholm. Nu kanske många av er inte vet vad detta är men då kan jag kortfattat berätta att det är en skola med mycket utomhuspedagogik. Vi tillhör Friluftsfrämjandet och har väldigt mycket miljö- och hållbarhetstänk i undervisningen samtidigt som det är mycket friluftsliv+ att mycket av själva undervisningen äger rum i vår ”skolskog” som ligger i anslutning till skolan.

Så här är en bild på min arbetsplats:

IMG_6363

Nu är det inte just den här skogen för jag har ju inte tagit ett kort där i år, men ni förstår vad jag menar. En väldigt rolig arbetsplats som jag saknar och ser fram emot att komma tillbaka till nästa år. När jag började var jag allt annat än en friluftsmänniska vilket alla som känner mig kan skriva under men nu har jag börjat uppskatta det mer och mer och får nästan panik när jag inte varit ute i friska luften under dagen. Vem är jag egentligen? 😉 Ur och skur= himla bra grej!

*käck friluftstjej 85*

Detta var nionde luckan i Emily Dahls kalender!

Annonser

2 thoughts on “Lucka 9; En bild från din arbetsplats/skola

  1. Fantastisk miljö, fast det låter kallt när det är vinter och frost? Hur gör man då?
    Har läst om ur och skur skolor tidigare och det låter onekligen spännande.

    Ha det fint! Kram

    • Man är ute så mycket det går, om det är riktigt busväder går man självklart in men annars anpassar man det till vädret. Matte går exempelvis jättebra att anpassa till snön, då man kan göra mycket mätning och geometri då. Man får säsongsanpassa undervisningen lite! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s