10 frågor.

Blev utmanad av fina Kajsa att svara på 10 frågor. Jag ÄLSKAR såna här grejer så tack tack!

1. Vilken bok läser du just nu?

Just nu läser jag Sandra Beijers ”Det handlar om dig”. Jag gillar hennes språk men jag vet inte, jag känner mig tyvärr lite för gammal för att bli helt berörd. Och den tonårstiden hon skriver om är som science fiction för mig då jag inte kan relatera alls. En annan satt ju inte direkt och rökte på fester varje helg om man säger så.
2. Vilken är din absolut bästa film?

Lost in translation.


3. När grät du senast?

Igår morse. Går och pratar med en psykolog sen en liten tid tillbaka. Rätt odramatiskt och jag kanske skriver mer om det en annan gång när jag får mod till det. Igår i alla fall så grät jag lite. Iofs är jag rätt känslig av mig så jag gråter till det mesta. Teveserier, när kidsen är extra söta och om jag bara börjar tänka på Titanic (filmen, inte båten. Hur sjukt är inte det?)
4. Är du feminist och, om ja, när och hur blev du det?

Självklart. Jag har nog alltid varit feminist men det är under de senaste åren som jag verkligen har fått upp ögonen för strukturer och hur fucked up patriarkatet är. Sen har det faktum att jag fått kids varit en rejäl utlösande faktor. Vill uppfostra dem så feministiskt jag kan.


5. Hur var du i gymnasiet och hur var gymnasiet för dig?

Jag gick estetiskt teater och var väl plugghästen i klassen. En rätt nördig plugghäst som tyckte om att få folk att skratta. Exempelvis när vi skulle improvisera försökte jag alltid få folk att skratta, annars tyckte jag att det var ett misslyckande. Jag tyckte gymnasiet var helt okej, träffade vänner för livet men skolan var väl sådär. Jag ville mest bara kolla på film.
6. Vad är det allra, allra godaste att äta?

Spaghetti och köttfärssås. Gärna överkokt spaghetti och ingen för avancerad sås. Häll liksom inte i rödvin eller håll på med massa parmesanost övet. Tänk det man fick i skolan så snackar vi. M U M S.
7. Vilken kändis är en bra förebild för unga?

Alltså jag vet inte. Förebilder är ju rätt vanskliga men vi kan väl dra till med Jennifer Lawrence, Lena Dunham och Hanapee (jag tycker hon räknas som en kändis). Nu blev alla dessa vita unga tjejer men jag har dålig fantasi ikväll. Sorry.
8. Varför är selfies så himla bäst?

Därför att man är boss över dem! Dvs man bestämmer helt själv hur man ska se ut, vilken min man ska göra och att man kan lägga upp dem så att alla andra kan se hur awesome man är. Selfies är bäst.

IMG_5436

En ”bakibilenselfie” från i somras.
9. Vad gör dig riktigt arg?

Inskränkta människor. Rasister. Fy fan vad det var jobbigt tiden efter valet.
10. Om du skulle skriva ett brev till dig själv som 13-åring, vad skulle det stå?

”Fortsätt häng med Elin, hon kommer vara typ den grymmaste personen du nånsin kommer träffa. Fortsätt se sjukt mycket film, det kommer göra dig grymt allmänbildad. Och noja inte över att du aldrig kommer träffa nån, jisses om du bara visste vem du kommer träffa sen.”

Annonser

3 thoughts on “10 frågor.

  1. Åh, vilka himla bra svar! Du måste verkligen fortsätta med bloggen, du skriver så bra.
    Angående det där med att var tonåring och sitta och röka på fester, en ba hahah, det fanns inte på kartan när jag var tonåring, kan inte känns igen mig i sånt alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s