namnet.

Ingen återvändo nu. Idag ska vi skicka in namnblanketten till Skatteverket och officiellt ge lillflickan hennes namn. Sen i påsk nån gång ger vi henne det i Kristi namn också då det vankas dop men just nu nöjer vi oss med att Skatteverket ger sin välsignelse till hennes namn. Vi var rätt veliga dagarna innan hon föddes och hade två alternativ vi velade mellan, Iris och Märta. Båda namnen är så fina men inget av det kändes helt rätt.

Därför blev det helt sonika det flicknamnet vi hade på förslag om Vilgot hade haft en snippa, nämligen Elsie. Elsie efter sambons farmor och en lite annorlunda variant på fina Elsa som var och varannan liten unge verkar heta just nu. Hennes fulla namn kommer att bli Elsie Gertre Matilda. Gertre är efter min fina mormor som tyvärr inte finns med oss längre. Hennes dopnamn var Gertre men hon kallades för Gertrud. Jag tycker att Gertre är ett så himla fint namn och ännu finare är att det då bara kommer att finnas två små flickor i Sverige som heter detta, nämligen Elsie då och hennes kusin.

Matilda blev det för att det helt enkelt är ett av mina favoritnamn och jag har alltid velat ha en liten flicka som heter Matilda. Kort och gott.

 

 

20140113-112054.jpg

Annonser

3 thoughts on “namnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s